СРБИЈА

Група Албанаца запалила српску заставу у Прилужју /фото/

Група млађих Албанаца украла је данас и запалила заставу Србије са споменика палим борцима у српском селу Прилужје, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Србије.
Sputnik
Они су искористили ситуацију када у селу није било струје услед јаког невремена и око 16 сати упали у насеље, дошли до споменика са српском тробојком, покидали ланац и украли заставу, коју су потом запалили у улици која води ка албанском делу села.
Њихов чин приметили су мештани који су чули како певају албанске песме.
Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај.
Прилужје, где је група млађих Албанаца украла и запалила заставу Републике Србије
Реч је о још једном притиску и провокацији на рачун Срба у овој већински српској средини која има за циљ да их онеспокоји и протера са кућног прага, наводи се у саопштењу.
Канцеларија за КиМ, како се додаје, најоштрије осуђује овај вандалски чин албанских изгредника који показује да у албанском друштву нема ни трунке поштовања за вредности српског народа.
Поред кућа и храмова СПЦ који се учестало налазе на мети екстремиста, учестало се вандализују и ломе српска гробља и споменици.
Прилужје, где је група млађих Албанаца украла и запалила заставу Републике Србије
Док се Срби и званични Београд труде да омогуће миран суживот српског и албанског народа у покрајини, албански представници оваквим неделима руше све мостове помирења, додаје из Канцеларије за КиМ.
„Такви чинови инспирисани су антисрпском реториком Приштине и Аљбина Куртија који жели да на КиМ нема више Срба“, додаје се.
Коментар