СРБИЈА

Високи Дечани: Приштинске институције настављају правно безакоње и терорисање

Манастир Високи Дечани објавио је да приштинске институције на поштују ни одлуку Уставног суда ни договор о заобилазном путу за Црну Гору ван специјалне зоне манастира и да тиме настављају са правним безакоњем.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је објављено на Твитеру такав однос показује неспремност институција у Приштини да поштују сопствене правне норме чиме се наставља терорисање манастира Високи Дечани који је од краја рата четири пута оружано нападан.
„Прошло је шест година од одлуке Уставног суда Косова којим се потврђује имовина манастира Дечани. У новембру 2020. потписан је договор о заобилазном путу за Црну Гору ван специјалне Заштићене зоне манастира. Ни једно ни друго косовске институције не поштују и настављају са правним безакоњем. Овакав однос најбоље показује неспремност косовских институција да поштују сопствене правне норме чиме се наставља терорисање манастира Високи Дечани који је од краја рата четири пута оружано нападан. За сво ово време у центру града нема ни адекватне ознаке где је пут за манастир“, наводи се у објави на Твитеру.
СРБИЈА
„Провокације се настављају!“: Са Гугл мапа поново померена ознака са именом Високих Дечана /фото/
Коментар