РУСИЈА

Патрушев: Запад покушава да изазове свеобухватну економску кризу у Русији, припремамо мере

Савет безбедности Русије припрема мере како би се блокирали покушаји Запада да у Русији испровоцира свеобухватну економску кризу и изазове погоршање ситуације у земљи, изјавио је секретар Савета Николај Патрушев.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Јачање економског суверенитета Русије још један је правац рада Савета безбедности. Ту се решавају задаци подизања квалитета живота руских држављана, обезбеђивања макроекономске стабилности и избалансираног територијалног развоја земље“, рекао је Патрушев у интервјуу за „Руску газету“ поводом 30. годишњице оснивања тела на чијем је челу.

Посебан акценат, додао је он, ставља се на израду мера усмерених на блокирање покушаја Запада да испровоцирају у Русији свеобухватну економску кризу.
Ефикасно супротстављање санкционом притиску без преседана омогућиће не само да се изађе на крај са економском агресијом него и да се спроведе дубока структурална реформа домаће привреде, истакао је високи руски званичник.
Патрушев је додао да су додатне мере у циљу заштите Русије уведене након што су у Украјини откривене лабораторије САД где су се изводили експерименти са патогенима смртоносних болести.
Он је такође додао да је специјална војна операција Русије у Украјини потврдила способност руске војске да решава задатке у свим условима.
„Руске Оружане снаге су приправне, мобилне, савремене, компактне и спремне да решавају дате задатке у свим условима. То је потврдило деловање групе Ваздушно-космичких снага у зони јерменско-азербејџанског сукоба 2021. као и током специјалне војне операције у циљу демилитаризације и денацификације Украјине“, додао је он.
РУСИЈА
Патрушев: Пољска већ креће да узима део Украјине
Коментар