СПОРТ

Порази Хрватске? Све је то нормално

Србија је изгубила од Норвешке, Француска од Данске, Белгија од Холандије, али је Хрватска претрпела жесток и болан шамар од Аустрије, изгубиши у Осијеку убедљивим резултатом 3:0 на старту Лиге нација. За хрватског фудбалског вука Илију Лончаревића то није никакво изненађење.
Sputnik
Ретко ко је очекивао да ће Хрватска доживети болан пораз од Аустрије на свом терену и то чак са три лопте у мрежи.
Ипак, један од оних који сматрају да су порази „коцкастих“ постали нормална ствар јесте искусни фудбалски тренер Илија Лончаревић.
„Не бих рекао ни да је овај пораз наша реалност нити да је реч о некаквом шокантном неуспеху. Глупо је стално се чудити нечему што је постало уобичајено у хрватском фудбалу. У последње време и у правим такмичарским утакмицама у игри хрватске нема дисциплине, компактности, организације и плана. Одбрана се распада, веза пуца, а напад је стерилан и чему се онда чудимо када утакмица у Лиги нација овако буде завршена“, изјавио је Лончаревић за Индекс.
Бившем тренеру Динамо Загреба и бројних хрватских клубова остаје нејасно због чега селектор Златко Далић није објаснио амбиције Хрватске у Лиги нација.
„Зашто ми Лигу нација играмо како играмо, то не знам, али то постаје све већи проблем. Да ли је проблем у Далићу или у играчима? Немам појма, нисам у репрезентацији и не знам који су циљеви екипе, али је тачно да ово постаје забрињавајуће. У реду, против Аустрије можда и нису играли сви најбољи играчи, али је окосница екипе била ту. Играо је Брозовић, играо је Ковачић, Пашалић је био ту. Ушао је Модрић, тако да не разумем алибије да је то била резервна екипе. Распали смо се у другом полувремену. Чему позивање Модрића и Брозовића иза који је тешка и напорна сезона? Не види логичан разлог да терет утакмице са Аустријом нису могли да преузму млади играчи, него је Лука Модрић морао да улази да спасава изгубљену утакмицу. Пуно тога је нејасно, али да не филозофирамо превише и да не измишљамо топлу воду. Чињеница је да немамо игру јер не следимо основне фудбалске законитости. Крај приче“, поручио је Лончаревић за портал Индекс.хр.
Да ствари буду још гори по Хрвате, у понедељак их очекује гостовање Француској која је изгубила од Данске (1:2), па јој такође остаје да се вади против Хрвата у репризи Мундијала из Русије 2018. године, када су „триколори“ славили резултатом 4:2.
СПОРТ
Србија није заборавила кошмарно вече у „Људском врту“ и Видићев одлазак у пензију – време је!
СПОРТ
Орлови са новим крилима лете на Словенце
СПОРТ
Сметња је и „руски вук“ – на делу је ново мењање историје /видео/
Коментар