РУСИЈА

Уништити уљеза: Снимци заједничких вежби руске и сиријске авијације /видео/

Руски и сиријски пилоти су ракетама нападали авионе условног непријатеља и спровели ваздушну патролу у Голанској висоравни која се налази на граници између Израела, Либана, Јордана и Сирије.
Sputnik
Руски авиони Су-24, Су-34 и Су-35С, који се налазе у бази Хмејмим, на сиријском небу формирају групу и крећу ка циљу. У исто време њихове арапске колеге полећу са аеродрома Сејкал и Думејр у околини Дамаска.
Пилоти две земље заједнички патролирају дуж сиријске границе и пролећу поред Голанске висоравни. Током вежбе су ваздушно пространство нарушили непријатељски ловци и дронови. Сиријски МиГ-23 и МиГ-29 имају задатак да униште условног противника ракетама „ваздух-ваздух“.

„За сваког пилота је психички тешко да први пут користити оружје. Ови сиријски пилоти никада нису лансирали ракете. Како би се превазишла психолошка баријера, неопходно је то једном урадити и усавршити вештине рада са опремом. Међутим, и даље у примени ваздухопловног наоружања постоји психолошки моменат“, рекао је пилот авиона Су-35С.

Руски и сиријски пилоти немају никаквих језичких баријера, јер су научили све неопходне команде на оба језика, а након сваке вежбе пилоти анализирају летове.
Све што се дешава у ваздуху, било да се ради о полетању или слетању, разилажењу или окупљању групе, маневарској борби и уништавању објеката на копну, у почетку пилоти вежбају на земљи. Таква врста тренинга им омогућава да формирате јасну слику лета, што им знатно олакшава интеракцију.
Заједнички летови се редовно организују и сваки пут се ради на новим елементима и моделирају се различите ситуације. Њихов главни задатак је да учине како би небо изнад њих увек било мирно.
РУСИЈА
Полетање на команду „Ваздух“: Руски „сухоји“ уништили уљеза на вежбама у Белорусији /видео/
Коментар