РУСИЈА

Путин: Инфлацију зову мојим именом, али једино што покушавају јесте да сакрију „оно место“

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да на Западу већ зову инфлацију његовим именом, али да су оптужбе на рачун Русије – „покушај да се сакрије оно место“.
Sputnik
„Ако неко покушава да нас на неки начин ограничи – ограничава сам себе. Покушавају, условно, да ограниче извоз нашег ђубрива, а цене су код њих више скочиле него код нас. Покушавају да ограниче наше енергенте – поново су цене скочиле у небо. Тамо већ зову инфлацију мојим именом, а ми с тим апсолутно немамо никакве везе“, рекао је руски председник.
Како је додао, раст цена на Западу је „резултати њихових грешака, и то дуготрајних“.

„Они су сами направили те грешке. Покушавајући сада да сакрију оно место, све пребацују на Русију, да је Русија крива за све. Ми с тим немамо никакве везе. Они су увели ограничења и водили политику у области ограничења из године у годину, деценијама, и довели су до садашње ситуације. Онда су још прешли на санкције и погоршали ситуацију“, нагласио је Путин.

Како је истакао, Русија неће имати затворену привреду.
„Наша економија ће бити отворена. Немогуће је оградити земљу као што је Русија. А ми сами не планирамо да подижемо такву ограду“, прецизирао је Путин.
РУСИЈА
Путин: Ако држава није у стању да доноси суверене одлуке – она је колонизована
Коментар