ДРУШТВО

Улов живота: Деда Мицко се цео сат борио са речном немани, па је вратио у воду /видео, фото/

Риболовац Радисав Миладиновић, познат под надимком Мицко, на Тамишу у Уздину уловио је рибу свог живота – сома дугог 210 центиметара и тешког преко 70 килограма. Похвалио се њоме, а затим је вратио у воду.
Sputnik
Речна грдосија, са којом се Мицко борио пуних сат времена, имала је срећу да се полакоми на мамац који јој је „сервирао“ прави, поштени риболовац, легенда тамишких обала, пише Блиц.
Неки риболовци би оволику грдосију би без размишљања однели са собом намерни да је виде у тигању, али јој је стари вук поклонио живот. Вратио ју је у реку.
„Највише због ловостаја који је у току, али и због тога што је деца Мицко човек, људина немерљивих моралних димензија, без двоумљења је одлучио да га сома после мерења и фотографисања врати. Они који га познају нису ни изненађени таквим гестом“, испричао је Оливер Аџић, пријатељ Радисава Мицка Миладиновића.
С обзиром на величину рибе, у њеном вађењу Миладиновићу су помогли риболовци који су пецали у близини. Остаће запамћено да је сом ухваћен на шећерац намењен шарану и удицу коју је Мицко платио – пет динара.
СВЕТ
Упецан сом лимун жуте боје: Необичан улов у Холандији /фото/
Путин лови штуку (видео)
Коментар