СПОРТ

Сукоб у Африци и једна брига мање за Пиксија

Први човек Фудбалског савеза Kамеруна Самјуел Ето одбио је захтев звезде Ливерпула Жоела Матипа да се придружи репрезентацији ове земље на Светском првенству у Kатару.
Sputnik
Последњих месеци стизале су контродикторне информације из Африке пошто 30-годишњи фудбалер Ливерпула већ дуже време није у добрим односима са тамошњим Савезом.

„Ово је национални тим, нећемо толерисати људе који мисле да су посебни“, пренете су речи председника ФС Kамеруна Самјуела Ета.

Матип је, иначе, рођен у Немачкој и за репрезентацију Kамеруна заиграо је још као 19-годишњак. Био је учесник Светског првенства у Бразилу 2014. и укупно је одиграо 27 утакмица за национални тим.
Међутим, због лошег искуства 2015. је одлучио да више не игра за „Неукротиве лавове“.
Претходних година ФС Kамеруна је више пута покушавао да изглади односе са Матипом, позивао га је и на репрезентативна окупљања и Афрички куп нација, али до договора није дошло.
Kамерун ће се на СП у Kатару такмичити у групи заједно са Бразилом, Швајцарском и Србијом, па је јасно да ће Орлови и селектор Драган Стојковић Пикси имати једну бригу мање на Мундијалу, с обзиром на искуство које поседује поуздани штопер из Премијер лиге.
СПОРТ
Пољски репрезентативац на удару због Русије
СПОРТ
ФИФА усвојила Пиксијев предлог – промена ступа на снагу на Мундијалу
Коментар