РЕГИОН

Марко Милачић: СНП жели да Темељни уговор потпише и са ЦПЦ

План ДПС, СНП и УРА је да потпишу Темељни уговор и са такозваном ЦПЦ, а Темељни уговор са СПЦ им је мост за то, тврди лидер Праве Црне Горе Марко Милачић.
Sputnik
“Потписивање уговора са ЦПЦ би било државно легитимисање једне непризнате и неканонске организације, што би онда у перспективи представљало много већу опасност по имовину и права једине канонске вјерске организације православног народа, а то је Српска православна Црква. Управо овај процес и овај наум је, чини ми се, опаснији по СПЦ, али и Црну Гору, чак и од оног Закона о слободи вјероисповијести који је дигао Црну Гору на ноге. Права Црна Гора ће се на одлучан и озбиљан начин побунити против овог опасног процеса”, поручио је Милачић на састанку одбора његове партије у Даниловграду.
Поручио је да ће ДПС у Даниловграду доживјети дебакл, као и у Беранама.
“ И овдје ћемо формирати власт без СНП”, закључио је Милачић.
Више извора из Владе Црне Горе такође је потврдило Спутњику да ће се након потписивања Темељног уговора са СПЦ, а наводно је остало још само да се Црква сложи око њега, инсиситирати да се сличан уговор потпише са ЦПЦ, под изговором да све вјерске заједнице морају имати једнак третман.
Коментар