СПОРТ

„Обично Срби и Руси имају исти менталитет – чини ми се да је Новак понекад Немац, Италијан...“

Николај Давиденко, један од најбољих руских тенисера свих времена, рекао је за Спорт клуб да је подржао Новака Ђоковића у намери да наступи на Аустралијан опену на почетку године.
Sputnik
Ђоковић је тада искоришћен као пропагандно оружје од стране аустралијских власти и на крају је депортован, иако је имао све неопходне документе за улазак у Аустралију.
Давиденко је био један од ретких који су подржали Ђоковића, али је у разговору са новинаром Сашом Озмом истакао да не разуме шта је Новак покушао да уради.

„Јесам га подржао, али је то била ситуација – он против целе земље, он против целог света. Нема везе да ли си први тенисер или шта год, пре него што је слетео имао сам осећај да неће играти. Понекад не разумем шта се дешава у његовој глави. Обично Срби и Руси имају исти менталитет, али ми се чини да је Новак некад Немац, некад Италијан“, рекао је Давиденко уз осмех.

Николај Давиденко
бивши руски тенисер
Он је истакао и да верује да Ђоковић неће остати на 20 освојених Гренд слем трофеја и да има добре шансе да освоји Вимблдон и УС Опен.
СПОРТ
Медведев бежи Ђоковићу – Филип сустигао Миомира
Коментар