РУСИЈА

Лавров: Напад Израела на аеродром у Дамаску је озбиљан инцидент

Напад Израела на цивилни аеродром у Сирији је веома озбиљан инцидент који је на одређено време онемогућио испоруку хуманитарне робе у Сирију. Москва је од Израела затражила да поштује резолуцију Савета безбедности Уједињених нација, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Sputnik
Министарство саобраћаја Сирије је прошле седмице саопштило да су писта аеродрома у Дамаску и осветљење били онеспособљени након напада израелске авијације, а оштећен је и један терминал.
„На огромну жалост последњи инцидент је веома, веома озбиљан. То је био напад на цивилни аеродром, који је у суштини довео до прекида рада аеродрома на неколико недеља, укључујући и проблеме који су се јавили због немогућности да се испоручује хуманитарна роба ваздушним путем“, рекао је Лавров и додао да је Русија затражила од Израела да поштује Резолуцију 2254 Савета безбедности УН.
„Наставићемо да бранимо ту позицију у контактима с Израелом, али и с другим земљама које су на овај или онај начин укључене у решавање сиријске кризе“, истакао је Лавров.
РУСИЈА
Москва одлучно осуђује напад Израела на аеродром у Дамаску
Коментар