1. Подршка за имуни систем
Две велике кајсије пружају отприлике трећину ваше дневне потребе за витамином Ц, што доводи до јачања имунитета, пише Сити магазин.
2. Сјајан антиоксиданс
Садрже бета-каротен, антиоксиданс за борбу против болести који тело такође претвара у витамин А како би подржао здрав вид.
3. Боље варење
Две кајсије задовољавају 10 посто дневних потреба за влакнима.
4. Бољи вид
Кајсије садрже лутеин и зеаксантин, два одлична једињења која спречавају макуларну дегенерацију узроковану старењем.
5. Свежа или сушена варијанта
Најбоље је јести свеже, али је и шака сушених кајсија здрава. Пет сушених кајсија садржи више од 1 мг гвожђа, што је око пет посто дневних потреба жене.
9 Јун 2022, 07:42