ЕКОНОМИЈА

„Фијат“ отпустио 12 радника који су се пријавили за рад у иностранству, настављају се преговори

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да би разговор у Председништву са представницима радника „Стелантиса“ могао бити настављен сутра.
Sputnik
Брнабићева је додала да су руководству „Фијатове“ фабрике у Крагујевцу предочили да је 12 запослених проглашено технолошким вишком иако су се пријавили за рад у иностранству, што сматра да није фер.
Брнабићева је навела да зна сваки број и детаљ из приче о „Стелантису“, да жели да сви радници буду заштићени, да породице знају сваки детаљ, у складу са договором од прошле суботе.
Додала је да су 492 радника добила отпремнине од по 790 евра за годину радног стажа у „Фијату“, односно 500 евра за оне који су били у „Застави“.
Додала је да су се за рад у иностранству пријавила 492 радника, од којих је 12 проглашено технолошким вишком.
„То је одлука „Стелантиса“, на то смо скренулу пажњу руководству „Стелантиса“, мислим да то није било фер, не могу да утичем на ту одлуку“, навела је Брнабић.
Она је додала како је „најважније да људи знају на чему су, да добовољно одлуће шта ће, да их подржимо“.
„Важно је да што пре кренемо да производимо електрични аутомобил“, рекла је Брнабићева и додала да је производња електричног аутомобила планирана за четврти квартал 2024, а до првог квартала ће кренути тестни модел, пренео је Танјуг.
ЕКОНОМИЈА
Две понуде за раднике „Фијата“ у Крагујевцу
Коментар