РЕГИОН

Спајић и Милатовић за пад црногорске владе и нове изборе

Покрет Европа сад саопштио је како подржавају скраћење мандата актуелној мањинској Влади, јер се, како су истакли, показала као „некомпетентна да води земљу кроз економске изазове с којима се свијет суочава“.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Подржавамо скраћење мандата актуелној мањинској Влади, јер се показала као некомпетентна да води земљу кроз економске изазове с којима се свијет суочава, као и да оствари очекивања грађана о просјечној заради од 1.000 еура, минималној пензији од 450 еура и пуној запослености, до краја наредне године“, казали су из покрета на чијем су челу бивши министри Милојко Спајић и Јаков Милатовић.
Додатни разлог је, како су истакли, очигледно лошија туристичка сезона.
„Осим тога, актуелна Влада нема подршку грађана, успорила је реформе и нема потребну стабилност, нити парламентарну већину, да деблокира правосуђе и снажније искорачи на путу ка ЕУ“, каже се у саопштењу.
Како су истакли, подржавају потписивање Темељног уговора чиме би, сматрају, била успостављена правна једнакост међу вјерским заједницама.
„А бојазан да би се падом Владе довело у питање потписивање Темељног уговора сматрамо неоснованим. Тренутна Влада, уколико то жели, може одмах потписати уговор са Српском православном црквом, завршавајући процес који је почела претходна Влада, а коју је садашњи премијер срушио након што је утврдила Темељни уговор на сједници 26. јануара“, наводе у саопштењу.
Стога, како су поручили, једини излаз из политичке кризе виде у новим изборима и формирању стабилне парламентарне већине која би, навели су, испунила сва легитимна очекивања грађана, укључујући бољи стандард, владавину права и опипљиве ЕУ интеграције.
Коментар