РУСИЈА

Настављају се смене у Служби безбедности Украјине, Зеленски отпустио начелнике пет обласних управа

Владимир Зеленски сменио је начелнике управа Службе безбедности Украјине за пет области и на њихова места именовао нове људе, следи из указа објављених на сајту украјинског председника.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Објављени су укази о именовању нових начелника управа Службе безбедности Украјине у Харковској, Сумској, Полтавској, Закарпатској и Дњепропетровској области.
Зеленски је у понедељак потписао указе о смењивању генералног тужиоца Ирине Венедиктове и вршиоца дужности шефа Службе безбедности Украјине Ивана Банкова због, како је наведено, „бројних чињеница велеиздаје сарадника два ресора“.
Заменик шефа канцеларије украјинског председника Андреј Смирнов је касније објаснио да су они смењени док траје истрага.
Зеленски је, такође, изјавио да се у Служби безбедности Украјине спроводи кадровска ревизија и решава питање о смењивању 28 сарадника због незадовољавајућих резултата рада.
СВЕТ
Зеленски сменио амбасадора у Берлину; Медији: Разлог је спор око турбине "Гаспрома"
Коментар