РУСИЈА

Лавров остао без традиционалне кошуље у Камбоџи

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров открио је новинарима да му није одговарала величина кошуље из камбоџанске народне ношње која је сашивена за њега за пријем у оквиру Асоцијације нација југоисточне Азије.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Два пута су мерили, али није одговарала. То је био тежак задатак“, нашалио се Лавров.
Вечерас се у престоници Камбоџе одржава свечана вечера у оквиру АСЕАН-а. По традицији, министри на вечери облаче кошуља из народне ношње те земље која председава Асоцијацијом и фотографишу се, држећи се за руке. Кошуље су специјално шивене за њих.
Ово није први пут да организатори АСЕАН-а нису успели да погоде величину министра – Лаврову су 2016. године у Лаосу сашили кошуљу која му такође није одговарала по величини, па је, као и сада, морао да иде на вечеру у оделу.
Шеф руске дипломатије стигао је у престоницу Камбоџе Пном Пен, где ће 4. и 5. августа учествовати на састанку Савета министара спољних послова у формату Русија – АСЕАН.
Коментар