СПОРТ

Вечита трка Клопа и Гвардиоле, Митар се враћа у Чемпионшип?

После једне од најкраћих пауза између две сезоне, нова сезона енглеске Премијер лиге стартује овог петка утакмицом Кристал Палас – Арсенал на Селхурст Парку (21.00).
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Манчестер сити је освојио четири од последњих пет првенстава и покушава да постане први клуб још од свог градског ривала који је освојио хет-трик титула од 2007. до 2009.
Међутим, на том путу му стоји Ливерпул, који је прошле сезоне гурао шампионску трку до самог краја и који је победио Грађане прошле недеље у Комјунити шилду са 3:1.
Главни уредник фудбалске рубрике Би-Би-Си-ја Фил Мекналти пред сваку сезону прогнозира расплет у Премијер лиги.
Прошле се испоставио као добар прогнозер, тачно је предвидео редослед прве три екипе и погодио је два од три клуба која су испала из елитног ранга.
Тада није очекивао велики пад Манчестер јунајтеда са другог на шесто место, а мислио је и да ће уместо Норича из Премијер лиге испасти Брентфорд. Овога пута, чини се да је његов прогноза слична прошлосезонској, он верује да ће Манчестер сити одбранити титулу испред Ливерпула.
„Сити је био шампион Премијер лиге у четири од претходних пет сезона, очекујем да ће се још једна узастопна борба са Ливерпулом завршити у корист Гвардиолиног тима. Поготово што би Холанд сад требало да претвори у голове бројне шансе које овај тим ствара“, сматра Мекналти.
Он верује и да ће се Тотенхем и Челси поново наћи у топ 4, али да ће заменити места, да ће овог пута Kонтеов тим бити трећи, а Тухелов четврти.
То значи и да Арсенал и Манчестер јунајтед поново неће обезбедити пласман у Лигу шампиона. Односно да ће Тобџије поново бити на петом месту, а Црвени ђаволи на шестом.
„Није реално очекивати чудо од Тен Хага. Најбоље што може да се деси Манчестер јунајтеду је борба за топ 4 и неки куп. Kандидати за титулу? Нема шансе“, сматра уредник британског јавног сервиса.
Мекналти је уверен и да ће се Фулам, предвођен нашим Александром Митровићем, експресно вратити у нижи ранг, као и новајлије које су ушле овог лета, Нотингем форест и Борнмут.
Парови 1. кола Премијер лиге
Петак
Кристал Палас - Арсенал (21.00)
Субота
Фулам - Ливерпул (13.30)
Борнмут - Астон Вила (16.00)
Лидс - Вулверхемптон (16.00)
Њукасл - Нотингем Форест (16.00)
Тотенхем - Саутемптон (16.00)
Евертон - Челси (18.30)
Недеља
Лестер - Брентфорд (15.00)
Манчестер јунајтед - Брајтон (15.00)
Вест Хем - Манчестер сити (17.30)
СПОРТ
Ремек дело Хрвата – ископирао Пиксија и Рамба: „Нисам јунак, лагао бих...“ /видео/
СПОРТ
Хрвати дирају српску рану стару 27 година – у Сплиту величали „Олују“
СПОРТ
Енглези историју пишу српским именом
Коментар