СПОРТ

Британац право у мету: „Здравог човека демонизујете, зараженом аплаудирате“

Брендан О'Нил, новинар британског магазина „Спајкт“, изјавио је да су Игре Комонвелта на којима је наступила крикеташица заражена коронавирусом један од најгорих случајева дуплих стандарда у свету, а у јеку полемике око статуса Новака Ђоковића.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Аустралијска крикеташица Тајла Мекграт добила је дозволу да игра у мечу против Индије на Играма Комонвелта, што је О'Нил упоредио са депортацијом невакцинисаног Новака Ђоковића.

„Имали смо здравог човека коме је било забрањено да игра у Аустралији и који је био демонизован због кршења некаквих правила. А овде имате ову нездраву жену, која је била свесна да је заражена коронавирусом, али јој је било дозвољено да игра и да притом за њу навијају са трибина“, рекао је О'Нил.

Познати новинар је на крају констатовао и да је читава сага око Новака Ђоковића била „срамотан тренутак за Аустралију.“
Подсетимо, шести тенисер света недељама ишчекује одлуку америчких власти о томе да ли ће га пустити да уђе у земљу и учествује на последњем гренд слему у сезони, УС Опену који почиње 29. августа.
Велики број тенисера, међу којима и амерички, пружио је подршку Ђоковићу, који је невакцинисан и по важећим прописима нема права да уђе у САД ако није примио неку дозу вакцине против коронавируса.
СПОРТ
Случај „Ђоковић" – принципи испред милиона и титула
СПОРТ
Новак тапка у месту, велики скок Кирјоса
Коментар