СПОРТ

Ко то и зашто ћути у Америци?

Хоће ли Новак Ђоковић заиграти на УС Опену? То питање је све више актуелно, посебно сада када су САД попустиле са мерама везаним за коронавирус. О свему томе за Спутњик говори Небојша Јовановић, оснивач агенције Спортс менаџмент која је и писала Тениском савезу САД (УСТА) у вези са „случајем Ђоковић“.
Sputnik
Јовановић сада у разговору за Спутњик објашњава да су наредни дани кључни, те да се УСТА и даље не оглашава овим поводом, што је помало чудно.
Јовановић помно прати овај случај и читаоцима нашег сајта доноси најновије информације.
У последњих неколико дана увелико се прича о скидању услова о путовању у вези са коронавирусом.
Влада САД је већ скинула претходне услове, на пример негативан тест на Ковид, вакцинациону карту итд. То важи за путовање у САД.
За стране држављане који улазе у САД, још нису променили.
Као што сам претпостављао, изгледа да ће олакшати све и неће бити никаквих Ковид услова за улазак странаца у следећих неколико недеља (значи, после УС Опена)...
Ноле би „морао“ да допутује за који дан да би се аклиматизовао и спремио за турнир.
Можда нас (Влада САД) изненади са позитивном одлуком.
УСТА ћути о свему, не одговара, јер им је вероватно тако „саветовано".
Следећих пар дана ће бити одлучујући“, констатовао је Јовановић у јављању за Спутњик.
С обзиром на то да се ради о једном од најбољих тенисера у историји, по многима и најбољем, чудно је што Тениски савез САД није јавно подржао Новака сада када се отворила могућност да се мере уклоне и он несметано дође у САД.
Примера ради, директор Аустралијан опена Крег Тајли недавно се јавио и јавно рекао да би волео да Новак заигра у јануару у Мелбурну.
Да ли следи нова драма слична оној која се догодила у Аустралији?
СПОРТ
Америка попушта са мерама – нова шанса за Ђоковића!
Коментар