СПОРТ

Армин Синанчевић освојио сребро у Минхену

Српски бацач кугле Армин Синанчевић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Минхену. Он је водио после прве две серије на чувеном Олимпијском стадиону, али је на крају завршио такмичење као другопласирани иза Хрвата Филипа Михаљевића који је освојио злато.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Први хитац Синанчевића био је одличан 21,07 метара, док је Асмир Колашинац бацио нешто слабије у првој серији (19,64). У другој је наш шампион преступио, али се издвојио као лидер, док је Колашинац бацио за сантиметар боље.
Изгледало је да ће Синанчевић моћи до златне медаље и титуле шампиона Европе када је у трећој серији бацио 21,24 метара и побегао најближим пратиоцима Хрвату Михаљевићу и Чеху Станеку који су бацали идентично у другој серији - 21,05 метара.
Али онда је уследио шок. Михаљевић је у свом трећем бацању бацио 21,27, а потом у четвртом и недостижних 21,53 метара што му је донело на крају златну медаљу.
Армин Синанчевић је у петој серији бацио 21,39 и тако престигао Чеха Станека на другом месту, али није могао у последњој шестој да угрози шампиона Михаљевића бацивши 21,32 метара.
Бронза је на крају припала Чеху Томашу Станеку који је бацио 21,26 метара.
Наш други представник у финалу Асмир Колашинац завршио је такмичење на осмом месту са најбољим хицем 20,15 метара у последњој шестој серији.
СПОРТ
Лазар Анић летео до финала Европског првенства
СПОРТ
Почиње Европско првенство у атлетици: Седморо Срба наступа првог дана
Коментар