СРБИЈА

Велика акција у Инђији: Међу ухапшенима полицајци и страни држављани

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле ухапсили су шест припадника организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и удруживање ради вршења кривичних дела.
Sputnik
Акција је изведена у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала УКП-а, БИА и полицијским службеницима ПУ Сремска Митровица, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, а ухапшени су полицијски службеници Јединице за обезбеђење М. Т. (1984) и М. Л. (1973), грађани М. М. (1984), С. Р. (1980), С. П. (1990) и страни држављанин Т. Л. (1988).
Полиција је затекла осумњичене на једном стрелишту у Новом Сланкамену где су без одобрења Министарства унутрашњих послова користили опрему и службено наоружање, аутоматске пушке, пиштоље и муницију, који су у власништву МУП-а.
Како се сумња, М. Т. и М. Л. су опрему и наоружање без одобрења изнели из службених просторија полиције и осталим осумњиченима омогућили коришћење.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Коментар