СРБИЈА

Ердоган стигао у Србију, дочекао га Вучић /видео/

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган допутовао је вечерас око 21:20 сати на београдски аеродром "Никола Тесла", где га је, као домаћин, дочекао председник Србије Александар Вучић.
Sputnik
Вучић је Ердогана дочекао уз црвени тепих и постројену Гарду Војске Србије, а по изласку из авиона, двојица председника задржали су се у, за ту прилику, неуобичајено дугом и срдачном разговору, што је израз великог пријатељства које гаје ова два лидера.
По протоколу, уобичајено је да се гост дочека и испрати до аутомобила, без дужег разговора на црвеном тепиху.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган допутовао је у Београд са супругом Емине
Турски председник је у Београд допутовао са бројом делегацијом, у којој се налази и шеф дипломатије Турске Мевлут Чавушоглу, који је пре неколико дана присуствовао Самиту "Отвореног Балкана".
Госте из Турске, поред председника Вучића на аеродрому су дочекали и министар спољних послова Никола Селаковић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и министрка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Дочек турског председника Реџепа Тајипа Ердогана на аеродрому у Београду
Свечани дочек за турског председника биће приређен сутра испред Палате Србија, након чега ће уследити састанак Ердогана и Вучића, као и састанак делаегација две земље.
Биће потписан и низ споразума за унапређење економске и политичке сарадње две државе, а биће одржан и Српско-турски бизнис форум, који ће окупити 300 компанија и 500 привредника из две земље.
Председник турске трећи пут за пет година доводи у Београд највишу привредну и политичку делегацију.
Ердоган је у Београд допутовао из Сарајева, а након Београда одлази у Хрватску.
Коментар