СРБИЈА

Oтворен Фестивал српске трпезе /фото/

Трећи по реду Фестивал српске трпезе свечано је отворен у ТЦ БИГ Раковица, уз мноштво излагача и са богатим културно-уметничким програмом.
Sputnik
Првог фестивалског дана ученици угоститељских школа из Србије, као и гости из Крушева (С. Македонија) и Добоја (Р. Српске, БиХ), такмичили су се у припреми хладних предјела, а своја кулинарска умећа гостима су представили победници фестивала хране попут Туријске Кобасицијаде, Левачке Пасуљијаде, Доловачке Штрудлијаде...
„Фестивал српске трпезе”
Укусе свог краја на богатим трпезема приказали су представници многобројних туристичких организација из разних региона Србије, а као излагачи на фестивалу су присутни многобројни произвођачи сухомеснатих производа, сирева, колача, меда, слаткиша, сладоледа, ракије, вина, пива итд. који своје производе нуде уз специјалне фестивалске попусте.
На „Фестивалу српске трпезе” су се могли видети и занимљиви костими
Фестивал ове године траје два дана, а организатори из удружења „Чувари огњишта“ су се потрудили да Београђани и њихови гости осете традиционално српско гостопримство, уз многобројне поклоне гостима фестивала и заједничке хуманитарне акције.
Коментар