СПОРТ

„Роџере, добродошао у клуб пензионера“

Након што је Роџер Федерер објавио да се повлачи после учешћа на Лејвер купу емотивне поруке шаљу му не само навијачи из целог света већ и многобројне колеге међу којима је пажљиво бирала речи и Серена Вилијамс.
Sputnik
Славна Американка недавно је завршила такође изузетно богату каријеру и упутила је добродошлицу у клуб пензионисаних тенисера славном Федереру.
„Тражила сам прави начин да ово кажем. Опростио си се на перфектан начин, као што је била и твоја каријера. Увек сам се угледала на тебе и дивила ти се. Наш пут је био сличан, скоро идентичан. Инспирисао си милионе и милионе људи и то никада нећемо заборавити. Аплаудирам ти и једва чекам да подржим све што ћеш радити у будућности. Добродошао у клуб пензионера. И хвала ти што си био ти“, написала је Серена Вилијамс.
Тенис је у истој години изгубио легенду женског и мушког тениса, а Серена није крила да јој је Роџер био велика инспирација.
Славни Швајцарац каријеру завршава са 20 Гренд слем трофеја, док је Серена имала три више у женској конкуренцији.
Када се једна од најбољих тенисерки свих времена опростила од каријере Федерер је за њу такође имао изузетне речи хвале.
„Ћао Серена, ја сам Роџер. Желим да ти честитам на твојој импресивној каријери. Знаш шта си постигла. Знам шта си учинила и знам, као и ти, да је то било ништа мање него невероватно. Сигурно са помешаним осећањима одлазиш из овог дивног спорта који ти је дао све, па и више од тога. Желим теби, твојој породици и твојим фановима све најбоље, а ја сам један од твојих фанова. Недостајаћеш нам. Размишљам о томе како је било 1999. на УС Опену када си играла против Мартине Хингис. Остао сам будан до касно да те гледам како се бориш и то је био почетак каријере која се показала импресивном“, рекао је недавно Федерер.
СПОРТ
Мишина честитка новом „броју 1“ /видео/
СПОРТ
Надал утучен због одлуке Федерера
СПОРТ
Миша је извукао максимум – победа Србије!
Коментар