ДРУШТВО

Беба бизона – још једна принова Београдског зоолошког врта /фото/

Београдски „Врт добре наде“ богатији је од пре неколико дана за још једног становника – бебу бизона.
Sputnik
Према речима биолога Кристијана Оварија, тељење је протекло без икаквих проблема, а младунче је свет угледало наочиглед изненађених посетилаца зоо врта.
Иако стара тек нешто више од недељу дана, беба чврсто стоји на ногама. Брижна мајка је, међутим, прати у стопу не дозвољавајући да јој неко приђе.
Беба бизон је непрестано под будним оком родитеља
Овом приновом, у породици бизона је настала мала гужва, тако да ће у будућности неко од младих мужјака морати да их напусти.
Београдски зоолошки врт је међу реткима, који могу да се похвале да имају белог бизона, који је традиционално света животиња индијанских племена.
Иако се храни мајчиним млеком, младунче радознало њушка траву
Бизон припада реду папкара и највећа је копнена животиња у Европи и Северној Америци. Европски бизон у дивљини живи само у Бјаловешкој шуми, која се протеже са обе стране пољско-белоруске границе. У Америци су крда бизона некада процењивана на око 60 милиона јединки, а данас је амерички бизон угрожена врста.
У пркос робусној грађи, бизони нису агресивне животиње. Ако им приђете са гроздом траве, они ће је вољно појести директно из ваших руку.
Коментар