Специјална операција у Украјини

Кремљ: Узрок делимичне мобилизације је то што се Русија де факто супротставља НАТО-у

Одлука о делимичној мобилизацији повезана је са чињеницом да се Русији сада де факто супротставља блок НАТО-а са свим својим логистичким капацитетима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
„Председник Русије је у свом јучерашњем наступу изнео прецизне карактеристике и објаснио разлоге за усвајање такве одлуке. Ствар је у томе што је специјална војна операција покренута како би се испунили циљеви у Украјини. Сада нам се де факто супротставља блок НАТО-а са свим својим логистичким могућностима, због чега је ово било неопходно“, рекао је Песков новинарима.
Према његовим речима, статус руске специјалне војне операције у Украјини није се променио услед делимичне мобилизације.
„То је специјална војна операција“, рекао је Песков и додао да се статус војних дејстава у Украјини није променио ни на који начин, одговарајући на питање да ли делимична операција значи да се специјална операција у Украјини сада може звати ратом.
Указом руског председника 21. септембра је објављена делимична мобилизација у Русији. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, биће позвано укупно 300.000 резервиста, што је нешто више од један одсто укупних мобилизационих резерви Русије.
О томе шта је руски председник Владимир Путин мислио кад је рекао да не блефира у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Погледајте и цео говор Владимира Путина о објави делимичне мобилизације са преводом на српски:
Специјална операција у Украјини
Не блефирам! Објављујемо цео историјски говор Владимира Путина /видео/
Коментар