СПОРТ

Новак није био на терену, али је имао важнију улогу: Роџер и Рафа слушају, а Србин прича /видео/

Новак Ђоковић није излазио на терен првог дана Лејвер купа, али је на клупи осим што је био најгласнија подршка био и у још једној важној улози. Српски ас је најпре саветовао Ендија Марија током меча са Алексом де Минором, да би потом мотивисао и Роџера Федерера и Рафела Надала током њиховог дубл меча.
Sputnik
Ђоковић је седео са осталим члановима тима Европе, али није могао да издржи, а да не мотивише и помогне великом пријатељу Марију који је полако клонуо духом јер је губио од де Минора.
„Остани чврст, тражи своје шансе и пробај да подигнеш свој дух. Знам да је тешко, да мораш да радиш за сваки поен. Исцрпљујуће је, али и он се осећа исто“, говорио је Ђоковић.
Српски тенисер био је упоран у томе да мотивише Британца па му је објашњавао колико заправо добро ради свој посао.
„Не мења много бекхенд, диктира игру са форхедом, углавном ти враћа сервисе на форхенде. Покушава тако да 'отвори' терен. Добро сервираш, осећам да може да те намучи на твој други сервис бекхендом. Добар си са ритерном, шаљеш му дубоке лопте“, објашњавао је Новак, док је Мареј у тим моментима показивао да му је тешко и да осећа грчеве и да му је све теже да се креће.
Након што је Мари изгубио, на терен су изашли Рафаел Надал и Роџер Федерер како би играли против Џека Сока и Франсиса Тијафоа, а када су и они упали у проблем на сцену је ступио Новак.
Српски ас је пришао клупи и почео да саветује двојицу највећих ривала, а они су помно и пажљиво пратили сваку његову реч и без поговора се сложили са њим.
Можда првог дана није био на терену, али је тиму допринео на посебно важан начин.
Коментар