СПОРТ

Невероватна сцена са Лејвер купа: Новак и Лондон молили Федерера да одустане од пензије

Новак Ђоковић трудио се да иако је он због победе у синглу и дублу био у центру пажње, сву ту пажњу усмери на Роџера Федерера који је на Лејвер купу одиграо последњи меч. Док је давао изјаву после меча, Новак је позвао публику да заједно замоле Швајцарца да ипак не оставља тенис.
Sputnik
Ставио је Новак Ђоковић по доласку на Лејвер куп све Федерерове изјаве о њему по страни и трудио се да на достојанствен начин ода почаст свом највећем ривалу.
Донео је српски ас две победе тиму Европе, а потом стао пред микрофон и позвао Роџера да се предомисли.
„Лејвер куп је једино такмичење где можете да играте заједно са највећим ривалима. Уживао сам претходних дана, нас четворица били смо ту, на истом месту, Роџер, Рафа Надал, Енди Мареј и ја. Јединствено животно искуство. Кажу многи да се тако нешто никада неће поновити, али постоји нада да ће се Роџер ипак вратити“, рекао је Новак на шта је публика гласно одреаговала.
Хоћете ли да се врати? Гласније, гласније, будите гласнији да чује и он“, повикао је Новак.
Федерер је претходно пришао Новаку током меча са Френсисом Тијафоом и рекао му да је одушевљен његов игром, а дан раније Србин је плакао због пензије Швајцарца.
На крају другог дана Лејвер купа Федерер се огласио заједничком фотографијом са целим тимом Европе, али је посебно нагласио колико је добар дан имао Новак.
СПОРТ
Новак може да прошета до полуфинала Тел Авива! Добар жреб за српског аса
СПОРТ
Одушевљени Федерер пришао Новаку током меча: „Савршено је“ /видео/
СПОРТ
Новакова магија у дублу – две победе у дану!
Коментар