СПОРТ

Новак проговорио о опроштају: „Те ноћи није било ривалства“

Новак Ђоковић, српски тенисер, пред први меч у Паризу разговарао је са бившом француском тенисерком Марион Бартоли на тему пензионисања и присетио се опроштајног турнира Роџера Федерера, на ком је како је истакао на тренутак заборавио на велико ривалство са славним Швајцарцем.
Sputnik
Искрене сузе обележиле су овогодишњи Лејвер куп на којем се Роџер Федерер опростио до професионалног тениса, а заједно са Швајцарцем плакали су Новак Ђоковић и Рафаел Надал.
Српски тенисер одиграо је 50 мечева са Федерером, победио га је 27 пута, а њихово ривалство важи за једно од највећих у историји белог спорта.
Међутим, када се Федерер опраштао Новак је био превише емотиван, а сада је открио да ту ноћ на Швајцарца није могао да гледа као на ривала.
„То је било јединствено искуство, бити актер тог догађаја. Невероватно је што је Роџер урадио на терену и ван терена. Изузетно га поштујем. Наравно да ми је на терену он пре свега био ривал. Ја сам професионалац, желим да победим. Али, те ноћи, ривалства није било, само огромно поштовање. Надам се да ћу једног дана ја моћи да одем као Роџер. То је био диван тренутак“, рекао је српски тенисер.
Новак је са Бартоли разговарао и о дебати за највећег тенисера свих времена, а поводом тога истакао је да је мотивисан да настави да ниже резултате који би могли да га доведу до тог звања.
„Много је параметара о којима би требало да се дискутује. Ја сам веома мотивисан да пишем историју нашег спорта, а другима препуштам да о томе полемишу“, рекао је Ђоковић уочи старта Мастерса у Паризу.
Српски тенисер први меч на Мастерсу у Паризу игра против Американца Максима Кресија у уторак не пре 16 часова.
СПОРТ
Новак послао „шпијуна“ на меч ривала па сазнао против кога игра
СПОРТ
Новаков гест о којем прича Париз – симбол племенитости великог човека /видео/
СПОРТ
Британац прејак за Кецмановића на старту Париза
Коментар