СПОРТ

Пешић објавио списак кошаркаша за квалификације – селектор изненадио

Светислав Кари Пешић, кошаркашки селектор Србије, објавио је списак од 24 играча на које ће рачунати током квалификационим мечева за Светско првенство против Велике Британије и Турске.
Sputnik
Прва квалификациона утакмица заказана је за 11. новембар против Велике Британије, а само три дана касније Србија дочекује Турску.
Позив су добили играчи који наступају у Евролиги, а на списку је највеће изненађење Стефан Јовић који тренутно нема аганжман.
На списку кандидата за тим Србије у мечевима квалификација су : Данило Анђушић, Немања Дангубић, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Марко Јагодић-Куриџа, Огњен Јарамаз, Марко Јеремић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Балша Копривица, Владимир Лучић, Вања Маринковић, Василије Мицић, Душан Милетић, Лука Митровић, Немања Недовић, Марко Пецарски, Алекса Раданов, Душан Ристић, Бориша Симанић, Никола Топић, Урош Трифуновић и Алекса Ускоковић.
Српски клубови Партизан и Црвена звезда уступили су играче селектору Пешићу па су се зато без проблема на списку нашли Анђушић, Копривица и Трифуновић, односно Добрић, Недовић, Митровић, Топић.
Остали играчи који играју за тимове који се такмиче у Евролиги мораће да добију дозволу да наступају за репрезентацију.
Србија у квалификацијама има скор од три победе и три пораза и мора да победи у свим преосталим квалификационим мечевима како би изборила пласман на Светско првенство.
СПОРТ
Тројка, па потез сезоне за победу и историјски учинак – НБА вече за памћење /видео/
СПОРТ
Звезда се поштено намучила – Аргентинац поново херој!
СПОРТ
Сјајне вести за Србију! Евролига „уступила“ играче Пешићу
Коментар