СПОРТ

Падови за Ђоковића и Медведева, Рубљов напредовао за две позиције

Холгер Руне, 19-годишњи тенисер из Данске, победом у финалу Мастерс турнира у Паризу над Новаком Ђоковићем обезбедио је себи место међу десет најбољих тенисера света на АТП листи, а српски играч је пао за једну позицију.
Sputnik
Руне је годину стартовао ван најбољих стотину, али ће је, по свему судећи, завршити као десети тенисер света.
Њему је победа над Ђоковићем у финалу Париза донела скок од осам позиција, док је српски тенисер пао за једно место и сада је осми на АТП листи.
У врху је забележено још промена, Стефанос Циципас је пласманом у полуфинале Париза стигао до треће позиције, Данил Медведев је због раног испадања пао на пето место, напредовао је Андреј Рубљов и сада је седми на свету, док је Феликс Оже-Алијасим скочио такође за две позиције и сада је шести.
Напредак је забележио Тејлор Фриц и сада је девети на свету, а своја места су задржали први Карлос Алкарас, други Рафаел Надал и четврти Каспер Руд.
Што се тиче осталих српских тенисер, Миомир Кецмановић је пао за два места и сада је 31, Филип Крајиновић за једно и сада је 54, Ласло Ђере је 73, а највећи пад је имао Душан Лајовић, за чак десет места и сада је 99. на свету.
Од 200. до 300. места су пласирани Миљан Зекић (234.), Никола Милојевић (242.) и Хамад Међедовић (252.), а Пеђа Крстин је на 578. месту.
АТП листа:
1. Карлос Алкарас
2. Рафаел Надал
3. Стефанос Циципас
4. Каспер Руд
5. Данил Медведев
6. Феликс Оже-Алијасим
7. Андреј Рубљов
8. Новак Ђоковић
9. Тејлор Фриц
10.Холгер Руне
► Недавно је најбољи српски тенисер говорио за Спутњик.
Коментар