СПОРТ

Србија има шампионку света – Маестрална Сара је окићена златом

Млада српска боксерка Сара Ћирковић освојила је златну медаљу на шампионату света за омладинце.
Sputnik
Невероватна Сара чланица клуба Обилић из Зворника у финалу категорије до 50 кг савладала је Софи Росхауг из Данске, једногласном одлуком судија 5:0.
Млада српска боксерка је ујединила светску и европску титулу, након што је пре седам месеци освојила злато на континенталном шампионату.
Тада је на европском шампионату Сара донела злато Србији после 23 године. Када је гостовала у емисији Миљанов корнер талентована боксерка најавила је да верује да може да стигне и до светског злата што се и догодило.
Последњу светску медаљу у омладинском боксу Србија је освојила 1998. године, када је у аргентинској метрополи Буенос Ајресу сребро освојио Геард Ајетовић, док је Дејан Рибаћ освојио бронзу.
Сада, 24 године касније историју златним словима исписала је чудесна Сара Ћирковић.
Омладинско Светско првенство 2022. ушло је у историју и као најмасовније у историји. У конкуренцији 598 боксера из 73 државе укупно 21 земља имала је свог представника у финалу, међу њима и Србија у лику и делу Саре Ћирковић. Ниједна земља, осим Србије, са Балкана, укључујући и велику боксерску силу Турску која је овде наступила са скоро читавим женским и мушким тимом није имала ни једног финалисту.
Сара је била гост Миљановог корнера након Европског првенства.
СПОРТ
Српкиња првак света у теквондоу!
Коментар