Катар 2022

Исписали су историју, али се неће зауставити на томе

Довољно је само рећи Бразил и свима ће на прву лопту бити јасно да су у Катар стигли да освоје „Златну богињу“, коју чекају пуних 20 година. Под Титеовом диригентском палицом и Нејмаром на терену утерали су ривалима страх у кости и после издања у групној фази и осмини финала, додатно су појачали утисак због чега су фаворити за подизање трофеја.
Sputnik
„Селесао“ је своју снагу демонстрирао на премијери против Србије. Осетили су Пиксијеви Орлови ту фудбалску снагу и моћ на сопственој кожи. Прво полувреме су се и држали, бар резултатски, да би у наставку нападач Тотенхема Ришарлисон са два гола решио питање победника (2:0).
Већ тада се видело да Бразилци у стилу самбе „плешу по терену“, а играју богами и ван њега, што им је постао заштитни знак у Катару.
Наиме, после постигнутог гола екипа се окупи у рестриктивном простору око селектора Титеа, и онда сви заједно заплешу самбу.
И док некима, попут Енглеза Гарија Невила, то смета, сматрајући да је то непоштовање противника, Нејмар, Рафиња, Ришарлисон и екипа се само лудо забављају и хитају ка циљу.
Катар 2022
Фудбалери плаћали да путују на Мундијал – ривал Србије на стубу срама
Пали су пред Бразилцима и Швајцарци (1:0), да би уследио изненађујући пораз Бразила „Б“ од Камеруна голом Абубакара у судијској надокнади.
Али, одмарао је тада Тите готово комплетну прву поставку, а и Бразил је већ обезбедио прво место у Групи Г, па их тај пораз ни на који начин није пореметио.
Оно право показали су у осмини финала, када су Јужној Кореји за само уводних 30 минута дали четири гола, што је натерало светске кладионице да „обори“ квоту да ће Бразил бити првак света на свега 2,50. Такође, исписали су историју као први тим икада који је на СП дао прилику свим играчима. Њих 26 је Тите видео на делу, чак и голмана Вевертон који је ушао у 80. минуту уместо Алисона против Кореје.
Сада их чекају Хрвати који су се после пенал-лутрије домогли међу осам најбољих на Светском првенству у Катару.
И јасно је да је улога апсолутног фаворита резервисана за момке „у жутом“ који, између осталог, играју и за своју легенду и икону Пелеа који се тренутно налази у болници и прогнозе нису оптимистичне.
Бразил је рекордер по броју светских титула, има их пет, а сада им се у Катару где су услови за фудбал савршени, „црта“ да подигну и шесту „Златну богињу“ у Пелеову част и за радост целе нације, која чека још од Мундијала у Кореји и Јапану од 2002. године.
Катар 2022
Мамић: Да Хрватска има Митровића и Влаховића играла би финале Светског првенства
СПОРТ
Двојица Срба прелазе у Премијер лигу?
Коментар