Катар 2022

Рударски син зна како се освајају трофеји!

Када су били познати састави екипа за финале Светског првенства упало је у око да Аргентина игра у систему 4-3-3 и да је Лионел Скалони изабрао Анхела Ди Марију у прву поставу. Што није био случај рецимо против Хрвата у полуфиналу. Било је то изненађење за Француску.
Sputnik
Како се то вратило Скалонију?
Ди Марија, рударски син, најпре је изнудио пенал који је касније реализовао Лионел Меси, а онда је и сам постигао гол за 2:0. Гол и асистенција. Дефинитивно један од кључних људи вечерашњег успеха Гаучоса.
Жеља Аргентинаца и Ди Марије се видела од старта.
Не само да се одлично поставио и изнудио пенал у 23. минуту, већ је у 36. минуту Ди Марија затресао мрежу за велику предност Аргентине од 2:0.
У мечу пуном притиска и набоја, Ди Марија је својим искуством допринео да Гаучоси крену меч на прави начин. Направио је разлику. И испоставило се да је био врло успешно изненађење селектора Скалонија.
Изненађење у виду тога да није био стартер на претходним утакмицама. А историјски је Ди Марија велико Аргентинско име.
Заједно са Месијем освојио је Светско првенство за играче до 20 година 2005. године. Потом је у финалу Олимпијских игара 2008. дао одлучујући гол, па онда и у финалу Копа Америке 2021. године, да би постигао гол и уписао асистенцију у финалу у Катару.
Када је затресао мрежу Француске није могао да суздржи сузе.
Посебно ова добра игра у финалу добија на тежини када се зна да је Ди Марија пропустио финале 2014. године против Немачке због повреде коју је задобио у четвртфиналу против Белгије.
Сада му се све вратило. Вишеструко.
1 / 5
Аргентина – Француска
2 / 5
Аргентина – Француска
3 / 5
Аргентина – Француска
4 / 5
Аргентина – Француска
5 / 5
Аргентина – Француска
Коментар