Божићна вечера у Сједињеним Државама није потпуна без печене ћуретине. Традиција божићне ћурке може се пратити од Хенрија Осмог, који је ћуретина буде основни оброк за свечани дан.
У Француској су остриге једно од најпопуларнијих јела на божићној трпези.
Божићни пудинг (пудинг од шљива) се служи након божићне вечере у Британији и Ирској. Такође је популаран у Аустралији и другим местима са британским имигрантима.
Шпански турон, нугат производ из југозападне Европе, популарна је посластица током празничне сезоне у Шпанији.
Шаран на Бадње вече, традиционално јело које се служи у Пољској за вечеру, Бризбејн, 2020.
Медењаци су традиционална божићна посластица у Летонији, Естонији, Финској и Скандинавији.
Домаћа посластица Павлова торта украшена семенкама нара и шлагом. Десерт је пореклом из Аустралије или Новог Зеланда са почетка 20. века. Име је добио по руској балерини Ани Павловој.
Божићна гуска (Weihnachtsgans), традиционално немачко јело које се припрема за Божић. То је печена гуска која је обично пуњена луком, сувим шљивама, кестенима, јабукама и/или урмама.
Аутентичан и укусан тамалес од црног пасуља са свежим козјим сиром, божићно јело у Мексику и Централној Америци. Тамалес је латиноамеричка традиција припреме свињетине и кукуруза. Пошто је кукуруз боја злата, он такође значи богатство и просперитет.
Нешто модернија верзија традиционалног финског божићног оброка јоулупоита. Ова вечера укључује тепсију од кромпира, росоли ликер, лосос, кавијар, харинге, маслине и разне сиреве. Традиционална божићна шунка замењена је верзијом од соје.
Тошикоши соба, новогодишњи резанци у Јапану. Златари су користили фино брашно за ово јело да сакупе залуталу златну прашину или златни лак, јер лако покупи злато. На овај начин се каже да једење соба доноси злато у домаћинство за наредну годину.
Јапанци украшавају Токоному, увучени простор у соби за пријем у јапанском стилу, у којој су изложени предмети за уметничко уважавање, овим хрпама мочи колача под називом „Кагами мочи“. Некада су их људи правили сами, али недавно се продају упаковане у продавницама пиринча или вагаши продавницама.
Руска салата на новогодишњем столу. Руска салата у Русији се зове Оливије, по имену њеног творца – француског кувара Лисјена Оливјеа. Салата Оливије је традиционално салатно јело у руској кухињи, које је популарно и у другим постсовјетским земљама и широм света.
Котечино, италијанска празнична храна, која потиче из Модене и обично се комбинује са динстаним сочивом. Основа током божићних или новогодишњих вечера, котечино и зампоне су празнични класици. Упарени са сочивом (за које се каже да доноси срећу) или пире кромпиром, они су симбол древне традиције.
Божићна торта у британском стилу са марципаном и глазуром. У Енглеској, божићни колач је традиција која је започела као каша од шљива. Људи су јели кашу на Бадње вече, користећи је за припремање стомака након поста. Убрзо је у мешавину каше додато суво воће, зачини и мед, па се на крају претворила у божићни пудинг.