СПОРТ

Нови ударац за Аустралијан опен – још једна шампионка се повукла

Само дан након што се са Аустралијан опена повукла Венус Вилијамс, исто је одлучила и двострука шампионка у Мелбурну – Наоми Осака.
Sputnik
Јапанска тенисерка, која је била најбоља на Аустралијан опену 2019. и 2021. године, неће се надметати на поменутом турниру, а одлука о томе саопштена је на званичном Твитер профилу АО.
Осака која се налази на 47. месту ВТА ранг листе још од септембра није одиграла званичан меч, па је донекле и логичан след околности и одлука да се повуче са првог календарског Гренд слема.
„Наоми Осака се повукла са Аустралијан опена. Недостајаће нам“, стоји у званичној објави Аустралијан опена на поменутој друштвеној мрежи.
Подсетимо, Наоми Осака у последње време води велику битку са психолошким умором и често је избегавала обраћање медијима и када је играла турнире, јер је рекла да јој то представља огроман напор са којим не уме да изађе на крај.
Дан пре јапанске тенисерке са Аустралијан опена се повукла и Венус Вилијамс, само што је код ње у питању проблем са повредом.
Седмострука шампионка и двоструки финалиста у Мелбурну, повредила се почетком јануаара на турниру у Окленду.
Венус је за ГС у Мелбурну добила специјалну позивницу организатора и очекивало се да ће то бити њен 22. Аустралијан опен, али од тога, нажалост, ипак неће бити ништа.
Почетак Аустралијан опена заказан је за 16. јануар.
СПОРТ
Ђоковић је Надалу послао јасну поруку – забрањивали га, а он поново стигао Шпанца
СПОРТ
Ђоковић после 92. титуле и избацивања брата из ложе: Марко, волим те!
Коментар