СПОРТ

Ђоковић о Србима: Треба ми тај мотор, треба ми та енергија!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, после пласмана у десето финале Аустралијан опена рекао је да га је до тог успеха довела велика подршка са трибина Мелбурн парка, где на сваком мечу добија огромну енергију од Срба из Аустралије.
Sputnik
Управо је према њима Новак показао на крају првог сета полуфиналног дуела против Американца Томија Пола, кога је на крају победио са 7:5, 6:1, 6:2.
„Значи ми све подршка са трибина у овој фази каријере. Треба ми тај мотор, треба ми та енергија! Хвала свима, помажу ми да имам довољно бензина у ногама да играм на оваквом нивоу“, навео је Ђоковић.
На питање како се физички осећа пред финале, Новак се нашалио са Џимом Куријером.
МУЛТИМЕДИЈА
Српска фешта у Мелбурну /фото, видео/
„Сјајно сам, на 110 посто сам! Стефаносе, видимо се за два дана!“, поручио је Ђоковић свом ривалу у финалу грчком тенисеру Циципасу, наравно уз осмех.
СПОРТ
Ново лице у Ђоковићевом тиму – чувена докторка је уз Новака: „Много ми је помогла“
А онда се уозбиљио...
„Не, не може се бити свеж као на почетку турнира, уложили смо заиста много сати у тренинге и припреме... Искуство ми помаже, немам много времена између поена, имали смо и ја и Томи Пол тешке ноге у првом сету, али сам сачувао нерве и фокус на крају тог периода. После тога сам имао боље ударце, срећан сам што сам стигао до финала“.
Пре тачно 15 година Новак је играо у првом финалу Аустралијан опена.

„Имам јаку и живу машту, али мислим да нисам могао да замислим да ће ствари овако испасти. Трудим се да ценим сваки тренутак, а без породице и тима ствари не би биле могуће. То је њихов успех колико је и мој“.

Осврнуо се Новак и на предстојеће финале против Циципаса, против кога је играо у финалу Ролан Гароса и остварио победу.
„Мислим да је он један од најзанимљивијих играча ван терена, али ће у недељу све бити само посао“, закључио је Ђоковић.
СПОРТ
Ђоковић преко Американца до финала Аустралијан опена – за десету титулу и повратак на број 1!
Коментар