СПОРТ

Ристић из Истанбула за Спутњик: „Људи су забринути – надам се да више неће бити потреса“

Прво велики земљотрес у области Газијантепа, а онда један слабији у близини Истанбула. Много лоших вести долази из Турске. Ипак, репрезентативац Србије Душан Ристић, који игра за истанбулски Галатасарај, каже за Спутњик да срећом није осетио потрес.
Sputnik
Ристић је недавно стигао у Турску из Шпаније где је носио дрес Фуенлабраде, а за Спутњик истиче да је добро и да није осетио потресе који су се догодили.
„Па, искрено, ја нисам ништа осетио. Нити онај јачи од јутрос, нити овај ближи у близини Истанбула“, каже Ристић у јављању за Спутњик.
Додаје да су људи забринути, да брину о породицама, али да у граду на два континента за сада живот функционише нормално.
„Ми тренирамо нормално за сада. Људи су генерално забринути, доста њих има породице и родбину у региону где се десио најјачи удар. За сада све функционише нормално, надам се да ће и остати тако и да неће бити више земљотреса“, објаснио је Ристић за наш сајт.
Подсетимо, епицентар најјачег земљотреса лоциран је северно од Газијантепа, односно 90 километара од границе са Сиријом, а потоњи потреси су погодили и централни део Турске. У Сирији су погинуле 403 особе, док је око 1.300 повређено.
Више од 1.500 људи је погинуло у Турској и Сирији, а више хиљада је повређено у данашњем разорном земљотресу.
Срећом, Душан каже да је он добро, да није имао никакав проблем, као што је то за Спутњик истакао и српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић који живи и ради у Бурси.
МОЈА ПРИЧА
Алимпијевићев рапорт за Спутњик из Турске: „Катастрофа огромних размера“
Коментар