СРБИЈА

Погоршано здравствено стање ухапшеном Трајковићу кога Приштина терети за наводни ратни злочин

Бившем полицајцу Слађану Трајковићу кога тужилаштво у Приштини терети за наводни ратни злочин поново је погоршано здравствено стање и он је под високом температуром и даље у притвору, а последњи одлазак лекару био је пре више од двадесет дана.
Sputnik
Његова супруга Сузана Трајковић рекла је за Спутњик да је Слађану здравље озбиљно угрожено од самог његовог хапшења и да до дана даншњег нико озбиљно није приступио његовом лечењу.

„Супруг се од почетка жали на услове у затвору и на своје здравствено стање. Он је већ лечен и КБЦ Косовска Митровица и молили смо да му буде омогућено право на лечење код лекара који од раније прате његово стање, али нам није одобрено“, рекла нам је Сузана.

Према њеним речима стање му се само погоршава, а нико за то не мари.
„Сада има грозницу, повишену температуру и повраћа, има болове у мишићима и упркос томе још није одведен код лекара. И прошлог пута када је био код лекара, требало је да остане, али није добио дозволу од управника затвора па је враћен у затвор“, каже Сузана.
Слађана у четвртак очекује расправа где би требало да се појаве сведоци тужилаштва.
„Не знам ни да ли ће се појавити јер се на прошлом рочишту ти наводни сведоци нису ни појавили“, каже она.
Слађан Трајковић је бивши припадник тзв. косовске полиције и ухапшен је средином децембра под сумњом да је починио ратни злочин. Његова породица и пријатељи одржали су више протеста у Косовској Митровици и Приштини са којих су изразили сумњу у оптужницу с обзиром да приликом провере за рад у полицији није пронађено никакво кривично дело које је Слађан починио.
СРБИЈА
„Правда за Слађана“: У центру Косовске Митровице одржан скуп подршке Слађану Трајковићу
Коментар