РУСИЈА

Захарова о тајним преговорима у Женеви: Швајцарска не може бити платформа за дијалог

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је шефа швајцарске дипломатије Игнација Касиса да се у тој европској земљи одржавају тајни преговори Русије и Украјине рекавши да Швајцарска не може бити платформа за дијалог јер је изгубила неутрални статус.
Sputnik
Како је објаснила, Швајцарска се придружила незаконитим, једностраним антируским санкцијама Запада, самим тим не може да претендује на посредничку улогу у контексту решавања украјинске кризе.
Такође је подсетила и на чињеницу да је украјински лидер Владимир Зеленски указом забранио да се воде преговори са Русијом.
Подсетимо, Касис је у четвртак саопштио да су у току преговори о ситуацији у Украјини. Такође је рекао да се ти преговори одржавају у атмосфери „максималне дискреције”.
Иначе, Швајцарска се придружила санкцијама ЕУ против Русије као одговор на улазак руских трупа у Украјину. До 25. новембра, Швајцарска је замрзнула руску имовину у вредности од 7,5 милијарди франака (око 7,94 милијарде долара).
РУСИЈА
Швајцарски министар: У Женеви су у току преговори о Украјини
Коментар