СПОРТ

„Москва и Минск користе спорт за пропаганду“ – Британци хоће да забране Русе и Белорусе

Међународни олимпијски комитет трпи све већи притисак због учешћа руских и белоруских спортиста на Олимпијским играма, а овога пута огласила се чак и влада Велике Британије.
Sputnik
Британска влада обратила се спонзорима Олимпијских игара у Паризу са поруком да нису сагласни да Руси и Белоруси учествују на највећем спортском такмичењу.
„Знамо да су спорт и политика у Русији и Белорусији у великој мери испреплетени и одлучни смо да режимима у Москви и Минску не сме бити дозвољено да користе спорт у своје пропагандне сврхе. Зато нисмо сагласни да се руским и белоруским спортистима дозволи учествују у такмичењима“, написала је Луси Фајзер, британска секретарка за културу.
Њено писмо упућено је на адресу директора 13 компанија који су спонзори Олимпијских игара.
Међународни олимпијски комитет претходно је већ објавио да се суочава са великим притисцима да се Русима и Белорусима забрани учешће.
МОК је у јануару нашао решење да се руски и белоруски спортисти преко азијских квалификација боре за учешће на Играма у Паризу, а тада је Украјина објавила да се њихови спортисти неће такмичити уколико Русима и Белорусима буде дозвољено.
Подсетимо, сви учесници на Олимпијским играма који долазе из Русије и Белорусије наступаће под неутралним обележјима, чиме су већ санкционисани.
СПОРТ
Још две медаље за Србију – атлетичарке заблистале на Купу Европе
СПОРТ
Делфини „удавили“ Црногорце у Подгорици
СПОРТ
Још једно злато за Србију – Зорана и Дамир најбољи у Европи!
Коментар