РУСИЈА

Шеф Пентагона се обратио руским пилотима након инцидента са дроном

Шеф Пентагона Лојд Остин након инцидента са беспилотном летелицом изнад Црног мора позвао је руску војну авијацију да лети „безбедно и професионално“, а такође је поручио да ће Оружане снаге САД наставити да делују свуда где то дозвољава међународно право.
Sputnik

„Да не буде забуне, САД ће наставити да лете и делују где год то дозвољава међународно право. Русија треба да користи своје војне авионе на безбедан и професионалан начин“, рекао је Остин.

Министарство одбране Русије је раније саопштило да је 14. марта ујутру америчка беспилотна летелица MQ-9 с искљученим транспордерима нарушила границе области изнад Црног мора, у којој је током специјалне војне операције успостављен привремени режим коришћења ваздушног простора.
Према наводима Министарства, беспилотна летелица је летела ка граници Русије на Криму. Руски ловци су се подигли ради идентификације објекта. Услед оштрог маневрисања беспилотна летелица је изгубила контролу над висином лета и пала у воду.
Руски ловци, према саопштењу, нису били у контакту с летелицом, нису користили наоружање и успешно су се вратили на аеродром.
РУСИЈА
Патрушев: Тражимо амерички дрон у Црном мору
Коментар