СВЕТ

Апокалиптичне сцене: Разорни торнадо у делу САД, 26 погинулих, десетине повређених /видео, фото/

Агенција за ванредне ситуације америчке државе Мисисипи саопштила је да је у торнаду у тој савезној америчкој држави погинуло најмање 25 људи, десетине је повређено, док је у Алабами погинуо један мушкарац, преносе амерички медији.
Sputnik
Гувернер Мисисипија Тејт Ривс тражи од председника САД Џозефа Бајдена да по убрзаном поступку прогласи стање катастрофе.
Савезна влада би након проглашеног стања катастрофе могла да упути додатана средства у погођену област када ресурси савезне државе више не буду довољни.
Последице торнада у Мисисипију и Алабами
Снажан торнадо погодио је синоћ руралне области америчке савезне државе Мисисипи и изазвао разарања дуж своје путање у дужини од око 160 километара, саопштиле су федералне и локалне власти.
Торнадо је уништио бројне објекте и онеспособио електродистрибутивну мрежу, наводи се у извештају Националне метеоролошке службе, пренео је раније АП.
Последице торнада у Мисисипију и Алабами
Олујно време донело је и град величине лоптица за голф у неколико држава на југу САД због чега су власти издале упозорење на "опасност по животе људи".
Последице торнада у Мисисипију и Алабами
Национална метеоролошка служба потврдила је да је торнадо проузроковао значајну материјалну штету у подручју удаљеном 96 километара североисточно од Џексона, у држави Мисисипи.
Последице торнада у Мисисипију и Алабами
Градови Силвер Сити и Ролинг Форк претрпели су разарања од торнада који је наставио да се креће даље у правцу североистока брзином од 113 километара на сат без слабљења, ка Алабами у правцу градова Вајона и Ејмори.
Последице торнада у Мисисипију и Алабами
Коментар