СПОРТ

Русија коначно победила – драгуљ Локомотиве исписао историју

Први пут после годину и по дана репрезентација Русије је одиграла један фудбалски меч на свом терену. Екипа Валерија Карпина је пред око 24.000 гледалаца у Санкт Петербургу савладала селекцију Ирака са 2:0, головима Миранчука и Пињаева у другом полувремену.
Sputnik
Домаћа публика видела је после три бледе нерешене утакмице коначно голове из игре за селекцију Русије, а занимљиво да су „Зборнају“ до победе на овом мечу предводили фудбалери Локомотиве из Москве, једне од најлошијих екипа у Премијер лиги ове сезоне.
Русија је од старта кренула силовито, ређале су се прилике пред мрежом гостију који су наступили у дефанзивној формацији с намером да се што дуже одбране. И успевало им је јер су домаћи улазили у прилике које нису знали да искористе.
А онда је селектор Карпин на полувремену увео у игру Антона Миранчука и решио овај меч. Играо се 50. минут када је Русија повела, Соболев је распалио из даљине, голман Ирака Хачим кратко одбио лопту право на ногу Миранчука за вођство од 1:0.
Није прошло много, а Русија је стигла и до другог поготка. Историјског, пошто је Сергеј Пињаев са 18 година и 144 дана постао најмлађи стрелац у историји националног тима. Сјајно је извео соло-продор са левог крила (што му је специјалитет) и погодио за 2:0.
Тај гол утицао је на Русе да спусте мало гас. Селектор Карпин је до краја меча извршио још неколико измена и пружио шансу неким фудбалерима са мањом минутажом. Домаћин је имао прилике, али се мрежа Ирака није затресла.
Ипак, после три бледа издања и ремија са Ираном, Узбекистаном и Таџикистаном, селекција Русије се вратила на победнички пут са тенденцијом да настави смену генерација која траје и која је можда крива за неке претходне киксеве.
*Погледајте емисију Спутњик спорт
Коментар