СПОРТ

„Одвајају српску децу – највећи облик дискриминације после Другог светског рата“

Ово што се дешава на простору Косова и Метохије, да се одвајају деца српске националности, да им не дају да се такмиче и да тренирају је највећи облик дискриминације после Другог светског рата, изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић.
Sputnik
Косовска полиција забранила је клубовима из ФС КиМ све активности које нису у систему тзв. Косова и запретила хапшењем функционера и играча.
„Никада у животу нисам видео ништа слично. Фудбалски савез Србије као кровна организација ради заједно са нашим Савезом на КИМ и господином Уљаревићем, који је на челу Савеза у Северној Митровици и заједно са државом предузећемо наредних дана неопходне кораке. Наш одговор биће чврст и одлучан“, рекао је Недимовић Танјугу.
Ово је изашло из оквира фудбала и спорта, сви спортови су угрожени, сви људи су угрожени и одговор државе биће јасан, додао је он.
„Данас сам разговарао са господином Петковићем, директором Канцеларије за КИМ и видећете, сви ћемо заједно предузети оштре мере. Наша држава и наш савез биће увек уз наше људе на КИМ, увек ће имати максималну подршку“.
Недимовић истиче да је све што се дешава просто невероватно и да ће се ФСС обратити УЕФА и ФИФА.
„Знате да је било који облик дискриминације један од најважнијих постулата обе организације, на чему су и засноване и мислим да ће овде бити озбиљних казни и реакција јер овако не може да остане“, поручио је Недимовић.
Коментар