ДРУШТВО

Маск најавио тужбу против Мајкрософта

Власник друштвене мреже Твитер Илон Маск запретио је данас тужбом против компаније Мајкрософт, након што је оптужио тог технолошког гиганта да користи податке Твитера без дозволе.
Sputnik
'Користили су податке Твитера за нелегалну обуку. Време је за тужбу'', написао је у твиту Маск, мислећи на Мајкрософтово коришћење Твитерове апликације за обуку у програмима вештачке интелигенције.
Маск је дао изјаву након што је Мајкрософт објавио да ће уклонити Твитер са своје платформе за корпоративно оглашавање.
Раније је из Мајкрософта саопштено да њена платформа за оглашавање неће подржавати Твитер почев од уторка наредне седмице, што би за последицу имало то да купци огласа не би могли да приступе својим Твитер налозима преко Мајкрософтовог алата за управљање друштвеним мрежама, преносе медији.
С друге стране, Мајкрософт је навео да други канали попут Фејсбука, Инстаграма и Линкдина, остају доступни на њиховој платформи.

''Користити Твитер базу података, демонетизовати је (односно уклањати рекламе) и затим продати наше податке другима није добитно решење'', истакао је Маск.

Откако је купио Твитер за 44 милијарде долара у октобру, Маск је смањио радну снагу за око 80 одсто и настојао да повећа финансије компаније кроз мере које укључују наплату корисницима за верификацију ''плаве квачице''.
Последњих месеци, велике компаније, укључујући Епл, наводно су зауставиле оглашавање на платформи због забринутости око начина на који је садржај модериран на мрежи.
Коментар