РЕГИОН

Пленковић долази у Србију у другој половини јуна

Премијер Хрватске Андреј Пленковић посетиће Србију у другој половини јуну, саопштио је данас министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов.
Sputnik
Жигманов је навео да је то договорено на састанку Пленковића и премијерке Србије Ане Брнабић у Загребу.
„То ће бити у другој половини јуна где ће, осим Хрватског националног вијећа као кровне институције у Србији, један од домаћина бити и председница владе“, најавио је Жигманов, преноси Хина.
Он је истакао да су представници хрватске националне мањине у Србији охрабрени након данашњег састанка премијера Хрватске и Србије, на којем се "одговорно приступило" отвореним питањима, али и недвосмисленом поруком да ће Хрватска подупирати европски пут Србије.
„Свест о осетљивости и потреба да се иста на позитиван начин разреши, отворила је, чини ми се, нову наду када је у питању перспектива хрватско-српских односа“, навео је Жигманов.
Кроз институционалну комуникацију, решавање тих осетљивих питања попут несталих током рата деведесетих, на крају ће довести до позитивног исхода, рекао је Жигманов након Велике скупштине Српског народног вијећа у загребачкој концертној дворани „Ватрослав Лисински“.
Узлазни тренд комуникације и сарадње између две државе имаће за последицу "позитивно разрешавање свих отворених питања, стварање стабилних односа између две државе, а онда и два народа", сматра Жигманов, пренео је Танјуг.
РЕГИОН
Пленковић: Треба да доносимо одлуке које ће побољшати положај Срба у Хрватској
Коментар