ДРУШТВО

Акција Спутњика уродила плодом: Српска породица може да настави живот на Косову и Метохији

Породица Јевтић са Косова и Метохије, после великог пожара на имању, поново ће имати спремиште за сено неопходно стаду од кога живи. Спутњик се придружио апелу Хуманитарне организације Косовско – поморавље, захваљујући људима који су желели да помогну, набављен је грађевински материјал, а биће новца и за раднике.
Sputnik
Петоро је Јевтића који живе у Кормињану, а двоје се школују, Мирослав је на докторским студијама у Крагујевцу, на економији, сестра Катарина завршна година стоматологије, у Косовској Митровици, а Александар је остао на имању, гаји овце, продаје јагањце, како би помогао њихово школовање.
Међутим, Јевтиће је на Бадње вече задесила несрећа. У штали је избио пожар, изгорела је готово сва храна за стоку, објекат где је складиштено сено, урушио се.

Комшије су о овом догађају обавестиле Хуманитарну организацију Косовско – поморавље, а она Спутњик Србија, како би се позив за помоћ овој породици чуо што даље.

Многи су се одазвали заједничком апелу, Александру је уручена новчана помоћ за обнову изгорелог објекта у износу од 356.500 динара. Штета коју је газдинство Јевтић претрпело у пожару биће у потпуности санирана.
На имање Јевтића стигао је и цемент
Младом домаћину Александру оваква подршка дошла је неочекивано и у прави час и јако га охрабрила да прошири своје стадо.
То је пре пожара и био његов план, други извор прихода није довољан овој многочланој породици, запослен је само отац Љубиша, професор је у Економској школи у Коретишту.

„Срећан сам и захвалан свима који су прилозима помогли, подржали мој посао са овцама. Новца је довољно, материјал је стигао, а моћи ћу и да платим руке. Хвала свим људима који су помогли", каже Александар Јевтић.

Он је чврсто решен да останком на имању у Кормињану, поправи суморну слику српских села на Космету, из којих млади одлазе.
Посао је започео пре десет година тако што је подигао кредит и купио 17 оваца, данас их има преко сто.
МОЈА ПРИЧА
Јевтићи показали како се бори за опстанак Срба на Косову, а онда је букнула ватра
Коментар