РЕГИОН

У Москви ухапшен црногорски држављанин због кријумчарења дроге

Полицајци су у Москви ухапсили 36-годишњег црногорског држављанина Дражена Миловића, за којим је преко Интерпола расписана међународна потерница због кријумчарења дроге.
Sputnik
Дражен Миловић је, како преносе медији, на потерници Црне Горе од марта ове године.
У марту је Дражен Миловић поменут као рођак Љуба Миловића, одбеглог полицајца који је оптужен од Специјалног државног тужилаштва Црне Горе због веза са Радојем Звицером и „Кавачким кланом“. На потерницама по захтеву Црне Горе нашло се у марту више особа због оптужби за везе са Звицеровом организацијом.
Руски медији пренијели су саопштење полиције поводом хапшења.
„У Москви су службеници НЦБ Интерпола Министарства унутрашњих послова Русије и Главне управе за кривичне истраге Министарства унутрашњих послова Русије лишили слободе 36-годишњег држављанина Црне Горе Миловић Дражена. Окривљени је стављен на међународну потерницу на иницијативу органа за спровођење закона Црне Горе у марту 2023. године, као члан организоване групе“, саопштено је из прес центра.
Из Министарства унутрашњих послова напомињу да је у децембру 2019. године на подручју општине Никшић тражени мушкарац незаконито набавио кокаин ради продаје, а затим преусмерио кокаин у Босну и Херцеговину.
„Тренутно се решава питање његовог изручења иницијатору потраге“, додају из ресора.
РЕГИОН
Потрес на политичкој сцени Црне Горе: Ко ће сад представљати политичку вољу Срба
Коментар