ДРУШТВО

Евакуисана Скупштина Црне Горе, дојаве о бомбама и у школама широм земље /фото, видео/

Неколико црногорских школа, као и зграда Скупштине Црне Горе евакуисани су након нових дојава о бомбама. Из Управе полиције саопштили су да предузимају мере и радње у овом случају, те да су провере у току.
Sputnik
Евакуисане су школе у Подгорици, Бару, Никшићу, Бијелом Пољу, Мојковцу, Даниловграду и Тивту, преноси РТЦГ.
Дојаву о бомби добили су и Виши, Врховни и Апелациони суд у Подгорици, рекла је саветница за односе са јавношћу Вишег суда Марија Раковић и истакла да је дојава стигла путем мејла, те да је у току евакуација, пренео је портал РТЦГ.
Из Скупштине је саопштено да се запослени данас неће враћати на посао те да су испражњене све скупштинске просторије, не само централна.
Евакуисана зграда Скупштине Црне Горе због дојаве о бомби
Родитељи деце која похађају подгоричке ОШ „Сутјеска“ и „Бранко Божовић“ позвани су да дођу по малишане. Како сазнаје ТВЦГ, дојава о постављеном експлозиву стигла је и на адресу ОШ „Ристо Ратковић“ у Бијелом Пољу. Деца из неколико никшићких школа, такође су се вратила кући након што је прекинута настава.
Портал подсећа да су у децембру прошле године просветне власти обуставиле редовну, а увели онлајн наставу у образовним установама, након што је на мејлове 93 црногорске школе стигао претећи мејл о постављеним бомбама, које су се показале лажним.
Полиција је тада саопштила да је, уз помоћ чешких колега, за лажне претеће мејлове осумњичила малолетног држављанина Чешке Републике.
Коментар